Diëtheek

In onze praktijk is een vestiging van de Diëtheek gevestigd. Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt u fit en gezond te blijven!

Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. Zoals bij diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, maag- darmproblemen of wanneer uw gewicht te hoog of juist te laag is. De diëtisten van Diëtheek kunnen u hierbij helpen. Maar ook kunnen zij u adviseren bij het samenstellen van een sportvoeding, uw slecht etende peuter begeleiden of adviseren bij het vermoeden van een voedselovergevoeligheid. De diëtisten voorzien u van een voedingsadvies op maat, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon te komen. In het belang van de behandeling wordt in sommige gevallen ook samengewerkt met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, psychologen of diabetesverpleegkundige ADRZ.

Vergoeding mogelijk!
Er zijn een aantal aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars die de behandeling van de diëtist vergoeden. Op www.dietheek.nl vindt u een overzicht van de aanvullende pakketten met daarin of de behandeling wordt vergoed en voor welk bedrag de behandeling wordt vergoed. Daarnaast is dieetadvisering voor chronische patiënten zoals diabetes, Cardio Vasculair Risicomanagement en COPD soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (zogenaamde DBC’s). Uw huisarts en de diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor u geldt. Indien dit zo is, wordt de factuur gestuurd naar de organisatie die dit regelt. Zowel vergoeding via aanvullende verzekeringen als via DBC’s gaan niet ten koste van het wettelijk eigen risico!

Afspraak maken?

  • U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons centrale nummer: 088-4253600 of per email e.debos@dietheek.nl;
  • Er wordt een afspraak gemaakt met de diëtist dicht bij u in de buurt;
  • We streven er naar u binnen 5 werkdagen op het spreekuur te zien;
  • Neem bij uw eerste bezoek het poliskaartje van uw zorgverzekeraar en eventueel de verwijsbrief mee;
  • Op verzoek van uw arts kunnen onze diëtisten bij u op huisbezoek komen;
  • Meer informatie op http://www.dietheek.nl/;
  • DiëtheekZeeland is ook te volgen op twitter.