Diëtheek

In onze praktijk is een vestiging van de Diëtheek gevestigd. Diëtist Iris Slabbekoorn is hier in de oneven weken aanwezig op woensdag. Iris is in mei 2019 bij Diëtheek komen werken en biedt graag hulp bij voeding gerelateerde problemen. Ze heeft extra expertise in het begeleiden van cliënten met Diabetes Mellitus type I en II.

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt u fit en gezond te blijven! Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. Zoals bij diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, maag- darmproblemen of wanneer uw gewicht te hoog of juist te laag is. De diëtisten van Diëtheek kunnen u hierbij helpen. Maar ook kunnen zij u adviseren bij het samenstellen van een sportvoeding, uw slecht etende peuter begeleiden of adviseren bij het vermoeden van een voedselovergevoeligheid. De diëtisten voorzien u van een voedingsadvies op maat, aangevuld met tips en ideeën om tot een nieuw voedingspatroon te komen. In het belang van de behandeling wordt in sommige gevallen ook samengewerkt met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, psychologen of diabetesverpleegkundige ADRZ.

Vergoeding mogelijk!
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Deze gaan wel ten koste van het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Mocht blijken dat dit niet voldoende is, dan wordt er ook in diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed. Voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten (CVRM) en COPD is dieetadvisering soms opgenomen in zogenaamde ketenzorg (DBC’s). Je huisarts en de diëtist zijn ervan op de hoogte of dit ook voor jou geldt (deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico).

Afspraak maken?

  • U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons centrale nummer: 088-425 36 00 of per E-mail: klantcontact@dietheek.nl;
  • Er wordt een afspraak gemaakt met de diëtist dicht bij u in de buurt;
  • We streven er naar u binnen 5 werkdagen op het spreekuur te zien;
  • Neem bij uw eerste bezoek het poliskaartje van uw zorgverzekeraar, een identiteitsbewijs en eventueel de verwijsbrief mee;
  • Op verzoek van uw arts kunnen onze diëtisten bij u op huisbezoek komen;
  • Meer informatie vindt u op http://www.dietheek.nl/;
  • Dietheek is ook te volgen op Facebook (Dietheek Zeeland) en Instagram (Dietheekzeeland).