Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is een vorm van fysiotherapie, gericht op blessures, die ontstaan zijn tijdens of door het sporten. De klachten kunnen er voor zorgen, dat de prestaties van de sporter niet optimaal zijn of dat sporten zelfs helemaal niet meer mogelijk is.

Belangrijk is om de oorzaak van de klachten te vinden. Door een specifieke benadering van sportblessures volgens de meest recente ontwikkelingen is een optimale behandeling van sporters mogelijk.

Doel van de behandeling is niet alleen het genezen van blessures, maar ook het begeleiden en adviseren van de sporter, zodat een snelle en verantwoorde sporthervatting mogelijk is. Dit kan in de praktijk uitgevoerd worden. Indien noodzakelijk kan de sporter op het veld begeleid worden.

Er wordt ook aandacht besteed aan preventie van blessures door het opstellen van bewegings- en trainingsprogramma’s ter verbetering van kracht, conditie, lenigheid of gewichtscontrole.

Deze programma’s kunnen zelfstandig of met behulp van fitnessapparatuur uitgevoerd worden.

Voor wie is sportrevalidatie?
Sportrevalidatie is voor iedereen die aan sport doet. Het maakt niet uit welke sport en op welk niveau dat beoefend wordt. Wanneer de sporter niet voluit kan sporten en gehinderd wordt door een blessure, dan kan de fysiotherapeut daarbij van dienst zijn.